Smile!

8 tips om mensen lachend op de foto te krijgen.

Het is moeilijk om vrolijke foto’s van mensen te maken wanneer ze nerveus poseren voor je camera. Gelukkig zijn er een aantal trucjes die kunnen helpen om mensen te laten lachen voor de camera. Lees deze tips om prachtige foto’s te maken van lachende mensen.

8. Leer je model kennen

Voordat je iets anders doet, ga je zitten en heb je een gesprek met je model. Je hoeft niet over fotografie te praten. Leer ze gewoon kennen zoals je dat met een vriend zou doen. Zodra ze een duidelijker beeld hebben van wie je bent, voelen ze zich meer ontspannen in je aanwezigheid. Dit zal het voor u gemakkelijker maken om ze op een natuurlijke manier te laten glimlachen tijdens je fotosessie.

7. Zorg ervoor dat hij of zij zich mooi voelt

Het is gemakkelijker om te glimlachen als je je op je gemak voelt in je vel. Zorg ervoor dat je model voor je fotosessie een outfit uitzoekt die hen het gevoel geeft dat ze de dag kunnen aangrijpen. Om je opname-ervaring nog beter te maken, kun je hen vragen om een vriend mee te nemen die hen tijdens de sessie kan aanmoedigen.

6. Kies de juiste locatie

Maak tijdens je gesprek met je model duidelijk waar ze graag rondhangen.Als een plaats vreugde opwekt, maakt het dat uw model comfortabel in zijn of haar vel zal zitten. Je kunt ook fotograferen op plaatsen die de meeste mensen associëren met geluk. Denk aan openbare tuinen en levendige cafés.

5. Houd je model bezig

Na een kort gesprek met je model, weet je wat meer over hun hobby’s. Als je ze op de een of andere manier kunt opnemen in je foto’s, zal je model te afgeleid zijn en zich geen zorgen maken over de camera, die op ze gericht zal staan. De liefde die je modellen voor hun hobby’s hebben , zal je foto’s laten stralen. En het zal ze meer redenen geven om te glimlachen.

4. Betrek andere mensen in je foto’s

Het is gemakkelijker om te lachen en plezier te hebben als je dierbaren bij je zijn. Een fotoshoot met twee of meerdere personen bijvoorbeeld. Vraag je modellen om te praten, aan hun wederzijdse hobby’s te werken of gewoon gezellig gek te zijn terwijl je er foto’s van maakt. Hiermee kunt u veel openhartige en natuurlijke foto’s maken van twee mensen die van elkaars gezelschap genieten.

Dit zal je ook helpen om je beste fotografie vaardigheden te verbeteren!

3. Kom niet TE dichtbij

Als iemand zijn camera heel dicht bij je gezicht bracht en je vroeg om te glimlachen, zou je je ongemakkelijk voelen. Vermijd dit ten koste van alles bij je modellen. Om tijdens een shoot te kunnen glimlachen, moet je model voldoende ruimte hebben om te poseren en te bewegen. U kunt een zoomlens gebruiken om ze meer fysieke en creatieve ruimte te geven.

2. Vraag je model je recht aan te kijken

Een andere manier om opzettelijke onhandigheid te creëren, is door rechtstreeks naar je model te staren. Omdat deze instructie ongebruikelijk is, zal uw model giechelen. Als u meerdere mensen fotografeert, vraag hen dan in elkaars ogen te staren zonder te knipperen.

1. Vraag ze om zeker NIET te lachen

Nogmaals, dit is een geweldige manier om een authentieke reactie van iemand te krijgen. Het is moeilijk om strikte instructies te volgen tijdens een fotosessie. Vooral als je denkt dat je moet glimlachen.

Vertel uw model er zo serieus mogelijk uit te zien. Het is zeer waarschijnlijk dat ze uiteindelijk lachen en je veel grappige reacties geven om vast te leggen.


Conclusie:

Foto’s van mensen die natuurlijk glimlachen zijn krachtig. Ze kunnen iemands dag maken of iemand inspireren om gelukkiger foto’s te maken. Ze kunnen u ook leren hoe u een authentieke relatie met uw modellen kunt hebben.

Contact