multibier product picture

Conversie verhogen met professionele productfotografie

Geschreven door Michel Winkels

Conversie verhogen met professionele productfotografie

Wanneer je online een aankoop doet dan wil je graag zo zeker mogelijk zijn dat het product bevalt. Omdat je het niet zelf vast kunt houden of kunt voelen, ben je in grote mate afhankelijk van de productfoto’s in de webshop. Je wilt namelijk precies zien wat je koopt, voordat je besluit om dat te doen.

Daarom is productfotografie erg belangrijk voor online winkels – het geeft klanten een realistisch beeld van het product dat ze overwegen te kopen. Goede productfotografie zorgt er niet alleen voor dat klanten eerder geneigd zijn een artikel te kopen, maar het geeft je webwinkel ook een professionelere uitstraling. In dit blog artikel bespreken we de voordelen van productfotografie en bespreken we hoe je de conversie van je website kunt verhogen met deze productfoto’s.

 

Twee vormen productfotografie

Productfotografie bestaat in meerdere vormen waaronder: e-commerce productfotografie en lifestyle fotografie.

E-commerce productfotografie

E-commerce productfotografie is de traditionele vorm van online productfotografie. Bij deze vorm van productfotografie worden producten gefotografeerd voor een neutrale achtergrond. Dit maakt het voor klanten gemakkelijk om alle details te zien van het product en daardoor krijgt jouw klant een realistisch idee van de grootte en andere eigenschappen van het product.

Uiteraard kunnen jouw producten ook echt daadwerkelijk vrijstaand gemaakt worden. We verwijderen dan de complete achtergond zodat jouw productfoto’s gemakkelijk kunnen worden gebruikt in verschillende media zoals bijvoorbeeld in nieuwe advertenties van jouw product. Je kunt het dan overal in zetten, of er een gave visualisatie van maken. Zeker de combinatie van productfotografie en grafisch ontwerp is daarin een mooie kans om je producten onderscheidend te maken.

Lifestyle fotografie

Lifestyle fotografie is een andere vorm van online productfotografie die steeds populairder wordt. Bij lifestyle fotografie worden producten gefotografeerd in een omgeving die past bij hun doelgroep.

Als je bijvoorbeeld sportartikelen verkoopt, kun je op jouw productfoto’s zien hoe de artikelen worden gebruikt in een sportieve omgeving. Dit type productfotografie kan duurder en tijdrovender zijn dan e-commerce productfotografie, maar het kan zich zeker uitbetalen in termen van verhoogde conversie.

In het voorbeeld van sportproducten kan je bijvoorbeeld een sportschoen in een setting fotograferen waarbij hij gestrikt wordt door een model, of de schoen combineren met andere bijpassende producten om het sfeerbeeld compleet te maken. Het gaat er in dat geval om dat de sportschoen wordt gevisualiseerd in een situatie die een gebruiker zich kan voorstellen, in plaats van dat alleen de schoen in beeld gebracht wordt.

Zo focus je veel meer op de beleving van de gebruiker, en kan hij/zij zich beter voorstellen hoe het is om het product te hebben en te gebruiken. Dit vergroot de kans op verkoop.

Hoe je productfotografie kunt gebruiken om de conversie te verhogen

Nu we de twee belangrijkste soorten productfotografie hebben bekeken, vertellen we je graag hoe je deze kunt gebruiken om de conversie op jouw website te verhogen!

Hoge kwaliteit foto’s

Een manier om productfotografie te gebruiken en om de conversie te verhogen, is ervoor te zorgen dat alle foto’s op de website van hoge kwaliteit zijn. Dit betekent dat je een professionele fotograaf in mag schakelen en ervoor mag zorgen dat de foto’s goed belicht en scherp zijn.

Klanten zijn eerder geneigd producten te kopen van een website met foto’s van hoge kwaliteit, op deze manier krijgen klanten al snel meer vertrouwen in de kwaliteit van de producten.

Verschillende perspectieven

Als je een product vanuit verschillende perspectieven fotografeert, kan dat de klant een beter idee geven van hoe het product eruit ziet. Dit kan hen helpen te beslissen of ze het product willen kopen of niet. Het kan ook helpen om vertrouwen tussen de klant en de verkoper op te bouwen, want ze kunnen zien dat de verkoper een goede reputatie heeft en is transparant over hun producten.

Je kunt verschillende hoeken, close-ups, en zelfs video’s gebruiken om het product van alle kanten te laten zien. Sommige online winkels bieden ook een 360 graden beeld van het product. Dit is vooral handig voor producten die moeilijk te fotograferen zijn, zoals juwelen. Klanten kunnen het product dan zelf draaien om een goed idee krijgen

Je producten in actie (lifestyle)

Een andere manier om productfotografie te gebruiken om de conversie te verhogen, is door gebruik te maken van lifestyle fotografie. Zoals we al eerder zeiden, is dit een nieuwere vorm van online productfotografie die steeds populairder wordt. Lifestyle fotografie kan worden gebruikt om te laten zien hoe uw producten worden gebruikt in een real-world setting.

Deze vorm van productfotografie kan vooral effectief zijn als je producten verkoopt die veel verschillende toepassingen hebben. Als je bijvoorbeeld keukenmessen verkoopt, kun je lifestyle fotografie gebruiken om te laten zien hoe ze gebruikt kunnen worden voor verschillende taken in de keuken.

Lifestyle fotografie kan duurder en tijdrovender zijn dan e-commerce productfotografie, maar het kan zich zeker uitbetalen in termen van verhoogde conversie.

Aan de slag met productfotografie

Na het lezen van dit artikel weet je wat de voordelen van professionele productfotografie zijn. Studio Vervest kan je helpen als je dit wilt uitbesteden, zodat je een professionele fotograaf inhuurt om de productfoto’s te maken

We hopen dat je dit blogartikel nuttig vond. Als je vragen hebt over productfotografie of hoe je de conversie op je website kunt verhogen, neem dan gerust contact met ons op.

Artikel delen:

De mogelijkheden ontdekken?

Transformeer jouw ideeën in opvallende beelden. Vraag een offerte aan en ontdek hoe wij jouw project op maat kunnen versterken.